Stravování v zaměstnání

06.03.2017

Stravujete se v práci v závodní jídelně, v restauraci nebo raději "krabičkujete" a připravujete si jídlo doma? Pokud se snažíte o redukci hmotnosti a máte v zaměstnání možnost výběru obědů - zaměřte se ideálně na výběr vařených příloh (vařené těstoviny/rýže/brambory) a vyhněte se těm smaženým. Případně nekombinujte alespoň "2 smažená v 1" ;), tzn. ne smažený řízek a hranolky či krokety, ale raději pokud už chcete řízek vyberte si jej s vařenou přílohou (např. s brambory). Během týdne se snažte mít "omáčkový" oběd max. jedenkrát a s knedlíky to nepřehánějte. Snažte se o výběr spíše přírodních plátků masa či nudliček se zeleninou. Zeleninový salát s masem nebo sýrem či vejcem je bez přílohy neplnohodnotným jídlem, proto se nešiďte a kus pečiva si k salátu přikousněte :).